Friday, November 1, 2013

Khabar Dari Tuhan.

1:08am.

Kadangkala kau tak tau apa khabaran yang Tuhan ilhamkan pada mu. Bertelagah, berdebat, tentang itu ini; demi satu kelangsungan hidup. Supaya kita rasa 'smooth', berjalan lancar. Tidak mahu sompek sini sana. Tak larat nak tampal mana sompek. Takut tak terkejarkan apa yang diinginkan.Persoalan kehidupan. Mahukan kesempurnaan. Cliche sebuah kehidupan.

Kalau boleh tak ada sebarang lahanat yang menghalang. Bila terjadi, terlepas kata caci, tiada lagi puji. Kebaikkan takkan jadi sebutan. Bukankah memuaskan hati semua orang tu perkara rumit?

Kata seorang kawan, kalau kau belajar bersyukur; rezeki secupak rasanya segantang. Belajar bersyukur. Lawan segala lahanat celaka dengan senyuman. Latih diri. Kerana tabiat lama sudah jauh tertinggalkan di belakang. Tapi, lidah setajam pisau tu takkan pernah tumpul meski senja memanjat usia.

Mahukan kesempurnaan dari sekalian. Tidakkah terlihat, yang batang tubuh cuma punya dua tangan? Belajar berfikir guna akal; jangan sampai kepala lutut jadi jawapan.

Tindakan. Ilham Tuhan untuk manusia cuba menyempurnakan tanggungjawab dan harapan. Letakkan harapan terlalu tinggi; lori juga punya had muatan; apatah lagi sekujur tubuh bernama insan.

Rehat.

Semoga Tuhan melorongkan kepada jalan kesenangan. Allahurrabi.


didikan kasih sayang, ia milik Tuhan.

1 comment:

IBU RISKA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI