Monday, November 17, 2008

Masalah Yang Datang...

Sehari dua ni,aku pening kepala... Macam-macam, masalah yang kadang-kala buat aku give-up untuk teruskan. Maslah datang tanpa henti, juga buat hidup aku jadi porak-peranda!!! Pun, aku tak nafikan ianya mengajar sesuatu yang mungkin menyedarkan aku erti menghayati hidup. Sape tau,kan???? Dalam aku berfikir masalah ni, aku cuba huraikan satu persatu penyelesaiannya. Aku tau ada yang 'rasa bahagia' atas apa yang aku alami!!! Aku cuba jadi waras, hidup adalah satu perjuangan menyelesaikan masalah. Menyusuri hari-hari penuh menyeksakan ini, aku terpaksa menjadi hipokkrit!!! Untuk menyenangkan hati orang disekeliling aku. Tapi, sampai bila???? Masalah ini, bagi aku takkan selesai tanpa pertemuan dgn 'orang tu'. Lagak ayam jantan ke aku kalau bersemuka untuk menyelesaikan masalah ni as a gentle????!!!! Tapi, atas memikirkan masih terlalu banyak harus aku lakukan; aku harus bersabar!!! Sabar separuh dari iman, kata Nabi. Hidup takkan jadi 'hidup yang sebenarnya' kalau tiada maslah. Betul tak???

3 comments:

PeminatJutawanMalaysia said...

betul tu bro..masalah kalau kita fikir cara positif akan datang semangat utk menyelesaikan...kalau kita fikir negatif kita jadi tak terurus dan serabut...apa2 pun moga bro dpt settle masalah dgn tengan ye..aku tolong doakan utk ko....

Gagak said...

Biasa la bro..hidup adalah perjalanan, pasti ketemu pelbagai rintangan..Kalau pening kepala tak payah difikirkan biarkan masa menentukannya...

MeeT uNcLe sHaH said...

insyaallah...
tq