Friday, November 14, 2008

CeRiTa TeNtaNg CiNtA- a tRiBuTe tO 15gRoup!

Cerita tentang cinta ini aku rakamkan sebagai satu penghargaan, lambang cerita kehidupan, cerita cinta juga gaya hidup yang hampir sama!!! Hahahaha!!! Persamaan tarikh lahir, jadikan kita rapat sebagai sahabat meskipun kita tidak mengenali sebelum ini!!! Hopefully, kehadiran cerita ini akan buat kita tersenyum serta saling kutuk-mengutuk!!! Hehehe... Anyway, aku mintak maaf kalau-kalau ianya akan membuka luka yang hampir pulih. CeRiTa CiNtA aKu-15/03/89 Cerita cinta yang buat aku parah dan terdera dengan perasaan sendirik!!! Sememangnya, perasaan ini bukan sesuatu yang mudah aku tolak. Ia hadir secara semulajadi. Menyorot kembali kisah luka ini, buat aku sedar ia adalah pengalaman terbaik yang harus dilalui tiap insan!!! Betul kew??? Hehehe... Perpisahan tu adalah langkah terbaik untuk aku menilai diri aku, juga orang-orang sekeliling aku. Mngkn juga, takder jodoh?! Bukan jodoh ker?? Hehehe... aku sendirik da letih ngan alasan camtu...!!! Sekarang ni, aku da terima realiti... Sunyi tanpa cinta alasan mereka yang tiada pegangan hidup, takder wawasan!! Hidup mesti kejar ilmu!!! Tapi, adik aku kate cinta bley merangsang idup???!!! Realitinya, cinta gagal jadikan aku orang yang waras!!!
"aku takkan tewas..."
CeRiTa CiNta TaUfIQ-15/04/89 Cerita cinta sang jejaka yang melengkapkan catatan ini... Pertengahan 2008 lalu, aku sendiri lihat cahaya cinta @ kebahagiaan yang ade pada brother ni!!! Hahaha!!! Dalam hati, aku doakan kebahagiaan korang... Apapun, kuasa Tuhan nobody can stop it!!! Akhirnya, ada cerita tentang perpisahan yang jadik ilham aku untuk rakamkan... Hehehe... Mungkin ko harus bangga ckit bahagia tu pernah ko miliki. Dari intonasi suara, aku cukup pasti yang ko pun kecewa!!! Feeling and eyes never lies!!!! Remember that!!! Aku pernah gak rase yang ko rase tu!!!
"ku cari cinta abadi!!!ahaks!!!"
CeRiTa CiNta WaN-15/11/89 Besday boy yang melengkapkan trio 15gRouP!!! ePy BesdAy, man!!! Dalam cerita ini, ko ada versi lain... Harapan...!!! Anyway, aku still hormat pendirian ko. Tapi, sampai bila bro???!!! Realiti takkan pernah sama dengan cerita cinta mahupun lagu Warkah!!! Meskipun, hakikat lagu tu adalah harapan!!! Menyorot kembali harapan ko tu, sanggup kew ko tunggu bertahun-tahun???!!! Kat dunia luar, banyak benda lagi harus kita nikmati!!! i wish u gud luck bro!!! Jgn sesekali mengharap pada yang tak pasti...
"hatinya masih mengharap.."
a tRiBuTe! Dalam menguak arus kehidupan, dilema cinta selalunya membantutkan kita berfikir secara waras. Cabaran yang ada padanya, menghiris meninggalkan tanda yang tidak bisa terhapus! Namun, ia adalah sedikit daripada motivasi menuju kehidupan hakiki... Cerita ni aku rumuskan sebagai satu kenangan yang pernah mengukir sejarah, dan mengisi relung hati yang dulunya terluka!!! Dari sudut yang lain, ia adalah realiti yang ditetapkan Ilahi. Cerita cinta yang hampir sama ini, mungkin adalh sebahagian babak kehidupan yang akan mematangkan kita. And, hopefullly; kita akan bermotivasi untuk cari yang lain!!!! Hahaha!!!

5 comments:

PeminatJutawanMalaysia said...

jiwang la ko bro hahaha
tp sebenarnya ko pandai gak menulis poem ni kan...tahniah bro...nanti aku add link ko kat blog aku ni..hhehe keep it up bro...
http://peminatjutawan.blogspot.com

MeeT uNcLe sHaH said...

bkn jiwang bro...
sekadar catatan utk hari depan.at least, ank cucu aku tau atuk penah teluke!!!!hehehehe....

admin said...
This comment has been removed by the author.
PeminatJutawanMalaysia said...

haha tu la bro at least anak cucuko boleh blaja dr ko kan hehe...aku rse baik ko simpan soft copies blog ko ni...mana la tau blogspot tutup ke

MeeT uNcLe sHaH said...

bkn blajar apepun,cuma aku harap dorang akn amek pengajaran...hehehe
insyaallah...actually,sblm aku write down kt cni aku wat kertas,simpan kt fail...hehehe