Wednesday, May 20, 2009

"Utusan Rindu Aku????"

Salam Semua.

“Entri aku kali ni, berbentuk jiwang dan mengenai kerinduan. Jangan salahkan aku kalau anda semua menitiskan airmata tatkala membaca baris-baris ayat yang aku cipta.”

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..…..…..

Aku tak tau kenapa semalam aku boleh mimpi pasal Luqmanul, Ct Rihanna, Atul and Ain. Huh, tidur aku diganggu oleh rindu yang menggunung!!! Antara realiti dan fantasi mimpi aku rasakan betul-betul tertekan. Ditambah lagi , kepala yang sakit hasil bebanan “kebebalan” jadual waktu aku, rindu pada mama, rindu kat family! Huh!

Ntah macamane ntah, mimpi tu bleh bawak aku ke Labuan. Kalau balik betul-betul kan best. Takder la aku tension sangat. Ni tak…

Sume ni betul-betul membebankan! Dari luaran, memang aku Nampak happy, tersenyum, ketawa bila ada lawak yang bodoh, ceria bila aku berbicara; dalam hati? Hanya Tuhan yang tahu! Agaknya, ni la perasaan yang ada pada mereka yang jauh dari family; ye tak?

Bila aku bukak lap top, aku tengok gambar bebudak ni. Bila aku bukak TV, citer pasal kekeluargaan (???), aku bayangkan mereka yang berlakon. (pelakon ke adik-adik aku ni?) Bila aku jenguk luar rumah sewa ni, Nampak budak kecik lari-lari, aku ingat Ain, si pendek tegap yang lari sambel pejam mata! Aha! Apa punya feeling da…

Aku tau, bila korang baca entri ni pasti korang kutuk aku! Tak kisah, janji aku tak hipokrit. Bukan aku tak bley bahan korang balik! Hahahha! Otak yang jahat nak kenakan korang sume ni!

Apa yang aku tahu, bila da abes semester 5 nanti aku nak praktikal kat Labuan. Mampus la, kalau korang kata industry kat Labuan tak meriah cam KL. At least, aku tak kena attack darah tinggi sebab telalu piker banyak masalah dunia hiporkrit warga kota! Whatever, kalau orang KL nak bahan aku; I don’t care. Reality, kadangkala bukan sume orang terima.

Balik kepada mimpi tadi.

Dalam banyak-banyak mimpi, ni la mimpi yang buat aku tension sekali. Sekali je tau, bukan 2 kali. Mana tak, aku ni masa cuti dulu da biasa mengadap muka-muka anak-anak ribena junior. Waris-waris kepada dunia lama kami. Kami? Lantak la, sape-sape nak masuk dalam list “kami” tuh, bley SMS aku. Insyaallah, akan di-list-kan. Aha!

Sayang tapi sayang, mimpi cuma mimpi. Tapi, cukup buat aku terpengaruh hinggakan aku post dalam mood kat FB aku- “aku.kamu.mereka.semua.” Dan, dikutuk secara hebat oleh cousin aku yang tengah naik rating femes sekarang ni. p/s: jangan perasan! Spoil-nya, mimpi tuh buat aku membuka folder “make me smile” kat lap top ni dari pagi ke petang! Haru tak haru?!

Aku tau, mana-mana student pun penah rasa apa yang aku rasa. Mungkin, aku ni telampau layan perasaan sangat. Whatever! Bila bangun je pagi tadi, kepala aku jadi berat semacam. Pandangan aku berpusing-pusing 360 degree! Aku rasa kalah bebudak yang shuffle atau yang join headspin!

Hasilnya, 1hari 1malam aku escape class! Fakof tul la! SMS dari classmate aku pun, ntah ape-ape yang aku reply. Lantak ar, janji tu la bukti betapa “pusing”-nya kepala aku hari nie! Wakakakaaka! Alhamdullillah, malam ni da ok sikit. Sekurang-sekurangnya aku tau Panadol ActivFast berfungsi dengan baik, setelah lebih 10bijik ditelan dengan bantuan air kosong! Aha! Panadol, jangan saman aku!

Ok la, da panjang sangat utusan Tuanku hari nie! ;p So, mana-mana saudara ku yang terbaca “utusan rindu” aku ni, kirimkan salam kepada semua. Tak buat semua tu, korang tanggung dosa aku seumur hidup! Tak,tak memain je! Aha!

Wassalam.

Kaki punya bicara:

Sungguh, aku tak mampu menolak ini.

Biar apa kata aku

Apa jua bicara kau

Aku masih dibelunggu rindu ini!

6 comments:

SOFINAH LAMUDIN said...

salam,

Homesick yee??? ngeee...sabar ye...sy belum rasa lagi semua tuh..takat ni, kalau join kem beberapa hari still boleh kata "awalnya balik" di hari terakhir kem...huhu...

CahyaCinTa said...

sbar lah aku dari damit g merasa...sterzz eh...siuk2 di labuan kana blik lumut...

Meet Uncle Shah said...

Salam Semua,

Sofie,
Just a small camping for teens! huh!
;p


Momoi(bari malu mun aku tulis CahayaCinta!),
Tapi, ko still duduk ngan family! ;p

CahyaCinTa said...

but strezz juga...kmi rapat bh..dlm sminggu jua nitik2 air mata ku hahaha....pnh gak msa plkn even 2 bulan stangh ja...

Zay_Gon said...

stress kunun!!
pdhl lps abs PLKN x mo blk..
rpt sm sp 2??
fmly ka @ "ehem2"..
hahahaha!!;p

CahyaCinTa said...

kau mna tau aku sterzz ke nda....ehem2 apa ni flingkick ni...