Thursday, May 14, 2009

Salam Dari New Zealand!

Salam Semua.
Beberapa hari nie, aku cuba nak post entri mengenai Ranniey tapi ada sedikit halangan untuk melakukannya. Jadual waktu kelas yang kelam-kabut( entri akan datang), perancangan aktiviti yang berserabut dan macam-macam hal lagi. Itu adalah hakikat hidup aku sejak "menerjunkan diri" dalam IPTS. Itu hakikatnya! Jangan katakan tidak! Dimanipulasi, ditindas, dan dipolitikkan, maybe! Mungkin, ada sesetengah pihak will blame me with this issue. But, I need to be honest, I'm not politician yang suka-suka memuji untuk dapatkan projek mega, that's it! Dan, atas sebab itu aku agak keras melakukan sedikit kesedaran, tak banyak. Cuma, mengetengahkan sedikit idea dengan macam-macam informasi; dalam dan luar kolej ini! Harap, tidak ada salahkan aku/kami dikemudian hari. So, aku harap kepada sahabat ku di luar sana yang mahu mengetahui berita terbaru sahabat kita, Ranniey; harap sabar menunggu. Juga, kepada mereka yang mahukan paparan cerita korang berada disini sebagai satu catatan memori. Meskipun, tajuk di atas tidak ada pautan kepada cerita asli, harap jangan salahkan aku. Idea aku tengah bercelaru. Aku kalah!... kepada Enchik Poker! ;p Aku masih menanti berita gembira mengenai 2 orang sahabat aku, yang mengikuti kursus MeDsi; Mastini and Eddie. Harap, korang akan memaklumkan berita gembira itu kepada aku. Biarpun, aku masih tidak mampu memberikan kewangan sebagai sumber, at least kita mampu bercerita dan membayangkan keindahan masa depan yang berbeza! Juga, sahabat aku yang bebaru ni begitu addict dengan blog Meet Uncle Shah ni dengan pesanan meskipun tempoh LI ko masih panjang, jangan lupa buat report! Jangan malas, jangan tidur lepas maghrib, jangan makan banyak, jangan kuat tidur, bla, bla, bla!!! Hahahaha!! Momoi, Jangan pikir sangat pasal masa depan. Just accept things in front of U, believe U can do it! All SEMELA's student is the best future leaders! Remember, there is nothing problem with competition! My Twin, Remember our agreement, after 2 years, there is your part of further study! My Bro, Dont blame me, because of the problem back of our past life! Syaitan akan bergembira! ;p In the end, aku akui ni entri aku paling bercelaru setakat ni! So, harap korang memahaminya.
kaki punya bicara: perjalanan ini masih tiada hujungnya. depan, penuh halangan, bersisikan harapan. berpaksikan dorongan!

7 comments:

Anonymous said...

salam..

sid..
ptut la ko lm x timbul..
mcm la ko skrg??

Meet Uncle Shah said...

Salam,

Ko pikir aku pelampung ka, bley timbul2?!
Hahahahaha!

Zay_Gon said...

oo ya kn..
ko kn tengkorak hdp..
2 la x blh timbul!!
hahahaha!!;p

npa ba blh jd cm 2??
so now u in trouble???

Meet Uncle Shah said...

Ong,

Rilek la bah, im okay. That's it, aha!

CahyaCinTa said...

huhu wat eva thankz 4 da advice k!wish u gud luck lorh!

Zay_Gon said...

sid..
u said u orite..
in fact..
u in trouble rite??
i dun no wat 2 say la sid..
coz i noe u since we are fren..
but i still support u fren!!
dun giv up!!
hehe!;)

SOFINAH LAMUDIN said...

Teda2...teda celaru melaru pon..saya faham baca post ni...hehe~

abg shah ada TWIN?
wah wahh...