Saturday, May 30, 2009

Untuk Semua: "Penyakit Susah Tido"

Salam Semua.

Kebelakangan ni, tidur aku diganggu oleh satu sindrom; insomnia (macam ni ke it’s spelling?) atau bahasa kampung aku disebut susah nak tido. Habit ni entah dari mana aku warisi samada dari mak atau bapak aku! Aha!

Biar penat sekali mana pun, aku tak boleh tidur. Paling awal gua dapat tidur pukul 3 pagi. Huh, wtf! Maaf, aku mencarut. Mungkin, kurang sudah nikmat dunia aku. Subahannallah!

Bila aku cuba lelapkan mata, bayangan masalah datang melintas. Senyuman si kekasih sayang plak, selalu mengganggu. Masalah kekasih kedua dan ketiga plak dating! Jangan salahkan aku kalau aku pasang banyak. Memang cita-cita begitu! Tak, tak. Memang rezeki. Harap korang simpan rahsia ni! Hahahahaha!

Paling aku terharu bila aku terasa penat balik dari practical kitchen and restaurant application! Langsung tak bley tido! Aku boleh still playing with Enchi POKER till 2 a.m. tak caye? Come into my house here! Aha! Mesti korang pening tengok habit aku. Padahal, assignment melambak, report lagi. Huh, sungguh pemalas aku ni! ;p Adat la kan, student life. Aku bukan student yang skema, okey. But, aku still submit in time. Jarang sekali lambat. Dan, memang lambat bila aku buat last minute. Hahahahaaha!

Sorry, aku nak cakap pasal this disease. Sape ada jampi serapah ke ape ke yang boleh buat aku senang nak tido? Jangan cakap suruh aku telan ubat tido! Aku karate tengkuk korang! Aha! Mau nya aku “tetido” terus, lagi haru. Huhuhuhuhuh

Penyakit ni, aku sedar da lama bermastautin dalam diri, tapi aku tak boleh nak elak. Lagi-lagi bila aku rasa happy sangat atau bersemangat nak menjalani rutin seharian. Padahal, dalam kelas, aku boleh tido plak bila tiba satu-satu perkara yang buat aku boring. Naseb la baik semester ni, banyak sangat lecturer yang bawak besembang like Mr. William, Mr. Nik Leh etc. And, aku rasa semangat untuk berborak gak. Hahahaahaha!

Paling kesian, bila aku masuk class Sir William. Mana tak, first and second week; aku boleh tangkap lentok dalam class English. Nota yang aku tulis da tak Nampak macam nota. Macam cakar ayam. Nak buat camane, time tu overlap ngan restaurant application. Penat siot. Korang tak rasa! Aha!

Anyway, aku cuba hadapi segalanya dengan senyuman. Tu memang trademark aku. Jangan cakap aku sombong, ok? Ok, aku rasa mengantuk dan aku berhempas-pulas untuk tidur. Doakan aku Berjaya.

Oh ya, this May 30, 2009, nomination day for student council. Aku di calonkan sebagai president. Huhuhuhuh. Dan, aku tak harap aku menang sebab aku tak nak habiskan air liur bercakap ngan Encik Ashaari yang memang terbukti “kepandaiannya”.

Write-off!

Wassalam.

Kaki punya bicara:

Gambar takde kaitan ngan citer ni

Sekadar untuk korang tengok je

Aha!

6 comments:

meersha said...

macam stai wa..
eh,ajar ku meng add urg eh..

Meet Uncle Shah said...

Salam,

hahahahaha
ingat kan bg tips apa ko ani
;p

bg ku email mu aku buatkan
knp nda comment into ur blog?

Zay_Gon said...

xda turun dr parentsmu 2..
dr ko jua sndri 2 wang..
antuk kpala ke dinding..
nescaya blh 2 tido..
hahaha!;p

Meet Uncle Shah said...

Salam,

Ong,
Tips mu langsung nda bulih guna. Atu bukan tips tapi "mengantat" nyawa!

Hahahahaha!
;p

meersha said...

pajal mata a2 tdr..
nda pn dgr ayt kursi ka bezikir ka..
tdr 2..
nda pn ko ani puas tdr siang kali..
yatah pmbarinya 2 nda bulih tdr malam..haha

Meet Uncle Shah said...

adui lai,
mn ada aku tidur siang

mun class dari pagi sampai pkl 6
ada ulah ku tidur?
huhuhuhuh