Saturday, February 28, 2009

Jalan-Jalan Ke Pantai Cahaya Bulan

"A thousand miles j0urney, start with a first step"
Salam Semua. Lama rasanya aku tak update blog ini. "Sibuk", alasan biasa seorang pelajar!!! Hahaahaahaha Erm, kesibukan mahu menghadapi final exam 2 minggu lagi, buat hidup tak tentu. Dalam blog ini, ada antara komen tidak sempat berbalas!!! Maaf, semua!!! ;p Sibuk macamana pun, harus ada masa rehatkan diri. Betul tak??? Kepenatan "berdamping dengan teori dan fakta!!!!" So, malam Jumaat lalu tiba masa "berdamping" dengan alam pulak!! Huh, betapa leganya "mendamaikan" diri bersama pantai dan bayunya!!!! Kedinginan Pantai Cahaya Bulan, buat aku rindu hangatnya bayu laut Pohon Batu, Labuan!!! Sabar, hati; tinggal beberapa minggu lagi aku akan berangkat balik ke Labuan. Menghabiskan cuti semester disana!!! Malam tu, kitorang lepak sampai tengahmalam, hampir Subuh baru balik ke rumah masing-masing. Bercerita, bermuhasabah dan memotivasikan kembali smeangat diri. Kami nilai kembali kesilapan masa-masa lalu, sambil menasihati antara satu sama lain. Gelap malam, tidak menghalang aku untuk melakukan eksperimen gambar!!! Hahaahahahaha!! Biasalah, pegi mana-mana; kenangan harus diabadikan secara simbolik!!! So, check it out!!
"Ape-ape hal, gambar aku should be in first" -Bergambar ala catwalk- "Minum, selepas berjalan menyusur pantai" L-R: Aku, Ziq, Raimie, Kimi(sahabat sewaktu PLKN) "Ahli Jawatankuasa Aktiviti Lepak??!!!" L-R: Ila, Alang, Kak Eyman, Abe Shah "Ayam panggang???!!!" p/s: Bukan termasuk dalam aktiviti. Kami cuma dijemput untuk menghabiskannya. Ayam panggang ni, adalah aktiviti satu group lain. Diorang dah kenyang. So, jadik rezeki kami!! heheheeheehe
MeeT uNcLe sHaH:
Lega rasanya, dapat berdamping dengan alam. Melepaskan masalah, dengan bercakap dengan alam dan suasana adalah nilai melepaskan tekanan terbaik!! Try and enjoy with the environment!!

6 comments:

Sedingin Salju said...

Wah, hebat tu.

MeeT uNcLe sHaH said...

Salam,

Sedingin Salju,
Thanks for coming!!
;p

TobilungGurlz said...

best kn d PCB..ingt sa tym sa p sn..tp kmu ttp enjoy..jan stress2 nda bgs 2..

MeeT uNcLe sHaH said...

Salam Semua,

TobilungGurlz,
hahahahahaha
Best bah release tension di pantai!!
Enjoy!!
;p

fahana_ann said...

balajar dari ..penuh pengajaran tersirat dan tersurat untuk kita memahami dan menghayati

MeeT uNcLe sHaH said...

Salam Semua,

fahana_ann,
Best tau!! ;p