Tuesday, April 21, 2009

Catatan Dari Labuan: Sesekali Bila Kita Teringat...

Salam Semua.
Hari nie, 2 kali aku update blog ni. Bukan apa, baru sebentar tadi aku menerima comment dari seorang sahabat dari laman sembang MySpace. Comment yang benar-benar mengusik rasa, mencuit hati biarpun kala ini jiwa aku betul-betul kacau! Comment yang mengingatkan aku kembali ke zaman kecil dulu! Hahahahaha! Sekarang aku bisa tersenyum dan tersengih sendirian.... Check it out!
korang mesti ingat mase sekolah rendah dulu: - kat sekolah ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. - kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. - RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm.... - pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. - main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam! - pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu. - cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. - bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. - time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la... - main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape. - jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. - takut BCG tp lepas inject poyo la pulak... - balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon. - Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu... - Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita kawan2 Give a Comment 'bout this !

2 comments:

fahana_ann said...

betul la MUS..aku dah lame nak komen yang ni tapi tak terkomen..bace semua ni ..memang terkenang sangat mase kcik2 dulu..sanht seronok..

MeeT uNcLe sHaH said...

Salam,

Erm, tu la pasal. Bestkan kalau dapat balik ke zaman waktu kecil??

huhuhuhuhuh
;p