Tuesday, June 9, 2009

"Bila Masalah Is Problem...."

Salam Semua.
Buat 24jam (sehingga catatan ini ditulis), perjalanan hidup aku seumpama tidak sempurna. Bukan ditinggalkan kekasih ke, but it's about my lap top! aha! Lap top kesayangan aku mengalami sindrom plak. Mungkin attacked by H1N1, kot! Eh; tak, tak! heh! Malam tu, aku keluar makan bila aku balik and nak on my lap top, tak bley on plak! Damn shit! Aku baru nak bangga sikit sebab 2 report (restaurant and kitchen report) aku da siap 98%! Aku dengan bangga nak show kat Alang (saja nak bagi jeles!), sekali dikecewakan plak... Huh, teknologi canggih camane pun, mesti ada kekurangannya. Then, bila Raimie balik dari KT pagi tadi, I ask him about the problem. the problem is raimie dont know and can;t capture what the problem actually. Kepala aku da pening, pikir he can ask me deeply about it. Aku mana la tau benda alah tuh sedalam-dalamnya. Lainlah, kalau aku taking in computer programme or computer science. Tak susah aku nak tanya kat pakar cam beliau ni. Heh! So, the conclusion. Lap top aku masuk workshop lagi for the second time! Huh, technician pun buat hal gak. Ape salahnya, ko wat inspection. Ni tak, nak wat expectation plak. Setakat expectation aku pun bley buat. Senang je, bagi jawapan yang melibatkan teknikal. Kena attack virus la, amenda la. Ko bebel panjang depan aku pun bukan aku reti ngan benda alah tu. Setakat motherboard aku tau la! Bengong! Aku paling takut, kalau-kalau sume benda dalam lap top tu tak bley back up. Huh, memang menangis airmata darah la aku. Sume benda tu, takde copy tau.. Koleksi sajak, cerpen, gambar-gambar kandid and everything about my journey! Sayang la!!!! Paling buat aku gila, kalau assignment aku tuh ilang! huh! Buat untuk kali ke-2 la jawabnya. Aku da janji ngan Puan Ain nak submit restaurant report minggu ni. Ala, da naseb badan.... Ni la jadiknya, kalau masalah bertukar problem... heh!
kaki punya bicara: doa dan berdoa agar selamat semua. tiada kerja untuk ulangan kedua. aku penat, letih memerah, mencurah segala idea ke atas segalanya!

2 comments:

Kelebar Malam said...

Salam persahabatan...arap2 lapton sedara sehat walafiat hendaknyer disamping tuan yg tercinta...heeee.... jgn susah ati ler bro...

Meet Uncle Shah said...

Salam Persahabatan.

Terima kasih kerana berkunjung ke blog ini.